Ajankohtaista

Haatajien sukulaistapaaminen Riihipihassa 8.7.2023

Vuolijoen Riihipihassa (Kuusirannantie 67) pidetään iloiset kesäpäivät la-su 8-9.7.2023. Niiden yhteydessä järjestämme Haatajien sukulaistapaamisen la 8.7 klo 15.00. Tuolloin on kulunut 20 vuotta sukuseuramme perustamisesta. Perustava kokous pidettiin 5.7.2003. Näissä merkeissä jutustelemme seuramme 20 vuodentoiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista ja esitetään katkelmia suunnittelemaamme kirjaamme tulevista muutamista jutuista. Seura tarjoaa osallistujille karjalanpiirakkaa lisukkeineen sekä kavia, teetä ja mehua kakun kera.Tilaisuuden kestoksi arvelemme puoltatoista tai paria tuntia eli aikaa on varattu myös vapaaseen toisiimme tutustumiseen ja kanssakäymiseen sen verran kuin juttu riittää.

Tulkaa Riihipihaan ja hyvissä ajoin, sillä tarjolla on mielenkiintoista ohjelmaa klo 10:stä alkaen. Kesäpäivien pääsymaksu on 10e yli 12-vuotiailta ja paikalla on ostettavissa päivän mittaan tukevampaakin ruokaa. Alle teini-ikäiset pääsevät siis ilmaiseksi ja heillekin on taatusti kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa.

Tapaamiseemme ei ole varsinaista ilmoittautumista, mutta jotta osaamme varata tarjottavaa edes suunnilleen oikean määrän, toivomme että laitatte minun söhköpostiini olavi.haataja@koulutusavain.fi 3.7. mennessä arvionne teidän saapuvan ryhmän määrästä. Ja ottakaa mukaan ja kannustakaa tulemaan paikalle myös ennekkoon ilmoittaumattomat. Tapaamiseen osallistujien ei tarvitse olla sukuseuran jäseniä vaan toivomme paikalle myös erityisesti kaikkia suvustamme ja seurastamme kiinnostuneita.

Tapaamisiin t. Olavi, seuran puhis

Kirjoitelmien lähettämisohje tulevaan kirjaamme

Käsittelimme sukuneuvoston kokouksessa 23.3. kirja-asiaa. Kannustamme kirjoittajia lähettämään kirjoitelmia kesäkuun 2023 loppuun mennessä, jotta niitä voidaan tarkastella kesätapaamisessamme 8.7. Riihipihassa. Kirjoitelmia otetaan toki vastaan myöhemminkin, ainakin tämän vuoden syksyyn saakka. Kirjan tarkemmasta julkaisuaikataulusta ei katsottu olevan tarkoituksenmukaista vielä päättää, vaan katsotaan kuinka kirjoitelmia alkaa tulla.

Lähettäkää kirjoitelmat minun sähköpostiini olavi.haataja @ koulutusavain.fi niin minä jaan niitä luettavaksi kirjan toimituskunnan jäsenille. Jos teillä on kirjoitelmia paperiversioina ja ette voi lähettää niitä sähköpostiini, ottakaa yhteyttä minuun (sähköpostiini tai puh. 0400 580 471), niin sovitaan mihin osoitteeseen voitte paperiversiot postittaa.

Kirjan toimituskuntaan sukuneuvoston kokous nimesi Aino Luukkosen, Anu Pesosen, Matti Haatajan, Jouko Haatajan ja Olavi Haatajan.

t. Olavi

Kesällä 2023 tapaamme Riihipihassa

Ensi vuoden (2023) heinäkuussa sukuseuramme täyttää 20 vuotta.  Sukuseuramme perustava kokous pidettiin Vuolijoen Riihipihassa 5.7.2003.   Teini-ikä alkaa olla taakse jäänyttä elämää ja alkaa nuoren aikuisen vaihe.  Ja sitähän pitää juhlistaa.  Sukuneuvosto päätti, että pidämme näissä merkeissä sukutapaamisen lauantaina 8.7.2023.

Tuona viikonloppuna Riihipihassa on heidän vuotuiset kesäpäivänsä.  Lauantaina on Riihipihassa tarjolla monenlaista ohjelmaa klo 10:stä klo 15:een saakka.  Ajattelimme sukuneuvostossa, että pidämme sukutapaamisen klo 15 alkaen, jotta voimme ensin nauttia kesäpäivien ohjelmasta.  Ohjelmaa ei vielä ole julkistettu, mutta se tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille.  Toivomme paikalle tietenkin kaikkia sukulaisiamme, mutta erityisesti odotamme saapuvaksi lapsiperheitä ja nuorisoa.  Koska tapaamisemme ajoittuu parhaaseen loma-aikaan, toivomme teidän välittävän tietoa tapaamisestamme erityisesti sukulaislapsiperheille ympäri Suomen, jotta he mahduttaisivat lomaohjelmaansa tuon lauantain Riihipihassa.

Riihipiha on siis talonpoikaismuseo ja kesäpäivien ohjelmassa on yleensä esitelty talonpoikaiselämää eri aikakausina ja uusia elämyksiä on tarjolla niin kaupunkilaisille kuin maaseudulla eläville.  Vilkaiskaa lisätietoa heidän verkkosivuiltaan, jonne löytää helposti esimerkiksi googlaamalla Riihipiha Vuolijoki.

Laitan tarkempaa viestiä päivän ohjelmasta talvella, kunhan ohjelma (ja edes talvi) tulee.

t. Olavi

Tehdään yhdessä uusi kirja

Teimme sukukokouksessa 23.7.2022 päätöksen, että aloitamme uuden kirjahankkeen.  Seuramme ensimmäinen kirja Veljeksistä versoo, julkaistiin vuonna 2017.  Nyt meillä on virtaa ja varoja ryhtyä uuteen kirjahankkeeseen.  Teemme kirjan, joka koostuu eri ihmisten kirjoitelmista, vaikkapa muistelutyyppisitä jutuista elämän varrelta.  Tavoitteena on saada erilaista muisti- ja kokemustietoa kirjan kansien väliin Haatajien elämästä viime vuosituhannelta, tai vaikka kauempaakin, tähän päivään saakka.  Eli saa sitä kirjoittaa nykyajastakin.  Aihepiiri on vapaa.  Älkää siis odottako, että se kuuluisa ”joku muu” kirjoittaa vaan ryhtykää itse toimeen. Eli siis me kirjoitamme.

Täsmensimme kirjahanketta sukuneuvoston kokouksessa 1.9. seuraavasti.  Alamme kerätä talteen pieniä kirjoitelmia, eripituisia juttuja ja tarinoita Haatajien suvun parista. Tavoitteena on saada talteen erilaisia omakohtaisia kokemuksia, elämäntapahtumia, historiatietoa ja haastatteluja suvun ihmistä, perheistä, taloista ja yrityksistä. Mielenkiintoista olisi myös kuulla elinkeinojen kehityksestä. Kirjoitukseen voidaan liittää mukaan sukutaulu sukumatrikkelista. Myös kuvia toivotaan liitettäväksi mukaan. Valmiita tekstejä saattaa löytyä myös edesmenneiltä pöytälaatikoista.  Kirjoitelmien pituuksia ei etukäteen rajata, vaan lähettäkää vaikka liuskan mittaisia juttuja tai parinkymmenen liuskan kirjoitelmia.

Kirjoituksia julkaistaan ensin verkkosivuillamme Haatajien Kuvia- ja tarinoita -palstalla. Seuraava kirja syntyisi näistä kirjoituksista ja kuvista.

Kirjoitelmia voi lähettää sähköpostitse Olavi Haatajalle ( olavi.haataja@koulutusavain.fi ) ja Anu Pesoselle ( anupesonen591@gmail.com ). Toimitusneuvosto perustetaan myöhemmin talvella. Ensimmäisiä juttuja toivotaan jo tämän vuoden puolella. Kun ryhdymme heti toimeen, niin ensi pääsiäiseen mennessä voisi meillä olla jo melkoinen nippu kirjoitelmia ja ehkä vuoden päästä olisi aineisto jo kasassa.

Viesti sukukokouksesta 23.7.2022

Pidimme sukutapaamisen ja -kokouksen iloisissa merkeissä 23.7.2022 Limingan luontokeskuksessa. Meitä oli paikalla yhteensä 41 henkilöä eli jokseenkin saman verran kuin kolme vuotta sitten Tavastkengässä, tosin nyt paljon eri henkilöitä kuin silloin. Oli antoisaa tavata vanhoja tuttuja ja solmia uusia tuttavuuksia ja laulukin raikui.

Teimme myös hyviä päätöksiä kokouksessa. Päätimme kirjoittaa uuden kirjan. Eli siis te kirjoitatte. Teemme kirjan, joka koostuu eri ihmisten lyhyehköistä kirjoitelmista, vaikkapa muistelu-tyyppisitä jutuista elämän varrelta. Tavoitteena on saada erilaista muisti- ja kokemustietoa kirjan kansien väliin Haatajien elämästä viime vuosituhannelta tai vaikka kauempaakin. Ja saa sitä kirjoittaa nykyajastakin. Aihepiiri on vapaa. Älkää siis odottako, että se kuuluisa ”joku muu” kirjoittaa vaan ryhtykää itse toimeen. Lähetän myöhemmin osoitteen mihin kirjoitelmia voi lähettää.

Toinen asia, johon satsaamme, on sukuseuran tunnetuksi tekeminen eli tiedon levittäminen siitä, että olemme olemassa, jotta sukujuuristaan kiinnostuneet voisivat halutessaan tulla mukaan toimintaamme. Tätä varten toivommekin teidän lähettävän vaikkapa minulle Haatajien sukuun kuuluvien henkilöiden yhteystietoja, jotta voimme liittää heidät WhatsApp -ryhmäämme ja sähköpostiryhmäämme. Teidän tulee tietenkin pyytää asianosaisilta lupa yhteystietojen lähettämiseen. Eli tämä tiedotusrinkiimme liittyminen ei edellytä seuran jäseneksi liittymistä, mutta varmaan osa sitten jäseneksikin haluaa. WhatsApp -ryhmään liittäminen edellyttää henkilön puhelinnumeroa ja sähköpostiryhmään tarvitsemme tietenkin henkilön sähköpostiosoitteen. Ja heti tämän luettuasi lähetä omat yhteystietosi (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) minulle, jotta voimme liittää sinut tiedotusrinkiimme. Meillä ei nimittäin välttämättä ole tietojasi. Sukutapaamiseen osallistuneilta nämä yhteystiedot jo keräsimme.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta sukuseuramme perustamisesta ja sitähän pitää jollain tavalla juhlistaa. Yksi esille noussut idea on, että pidämme juhlatapaamisen Vuolijoen Riihipihassa. Siellähän perustamiskokouskin on 5.7.2003 pidetty. Tämä on vasta ideavaiheessa eikä tästä ole ennätetty Riihipihan ylläpitäjienkään kanssa keskustella. Mutta kyllä me varmasti jonkinlaiset kökkäjäiset pidämme ja nimenomaan sellaiset, että siellä olisi kiinnostavaa koettavaa kaiken ikäisille. Ja vielä yksi idea tulevaan toimintaamme. Tavoitteenamme on alkaa pitämään pienimuotoisia sukulaisten tapaamisia erilaisten tilaisuuksien yhteyteen. Esimerkiksi ilmoittelisimme, että pidämme jonkin teatteriesityksen tai konsertin tms. yhteydessä parin tunnin mittaisen Haatajien oman kahvitilaisuuden. Näin tapaisimme tapaisiamme useamminkin kuin vain joka kolmas vuosi järjestettävässä sukutapaamisessa. Näihin tapaamisiin toivomme teiltä ideoita ja aloitteita. Erityisen toivottavaa olisi, että keksisimme sellaisia tapaamisia, jotka kiinnostavat kaiken ikäisiä, myös lapsia ja nuoria.

Ja lopuksi lyhyt info sukukokouksen henkilövalinnoista. Sukukokous valitsi minut uudeksi puheenjohtajaksi eli esimieheksi. Olen Olavi Haataja Kajaanista. Suurimman osan työurastani olen toiminut psykologina 30 vuotta sitten perustamassani Koulutusavain Oy:ssä. Kirjoittele minulle sähköpostiini olavi.haataja@koulutusavain.fi tai soittele matkapuhelimeeni 0400 580 471. Varaesimieheksi valittiin Anu Pesonen Joensuusta. Sukuneuvoston jäseniksi valittiin Sanna Leiviskä (Tavastkenkä Pyhäntä), Raili Haataja (Helsinki), Juhani Tenhunen (Espoo), Aino Luukkonen (Oulu) ja Kaisu Haataja (Vuolijoki). Varajäseniksi valittiin Pirjetta Sajakorpi (Tampere), Eila Karppinen (Vuolijoki), Matti Ahola (Liminka), Matti Haataja (Kajaani) ja Paavo Makkonen (Otanmäki).

KUTSU Haatajien sukuseuran kokous ja sukutapaaminen 23.7.2022

Haatajien sukuseuran sukukokous pidetään 23.07.2022 Limingassa. Paikka on Hotelli Liminganlahti os. Rantakurvi 6, 91900 Liminka.

Sukutapaaminen ja sukukokous 23.7. 2022

Ohjelma

  • 10:30 – 11:30 Ilmoittautuminen ja tulokahvi
  • 11:30 – 11:40 Tervehdyssanat; puheenjohtaja Pentti Haataja
  • 11:40 – 12:00 Tutustumiskierros ja paikan esittely; paikallinen opas
  • 12:00 – 12:45 Esitelmä: Markku Ahola
  • 12:45 – 13:15 Esittäytymiskierros, vierailijan puheenvuoro
  • 13:15 – 14:00 Lounas
  • 14:00 – 14:15 Kirjaidea
  • 14:15 – 15:20 Sukukokous
  • 15:20 – 16:00 Yhteislaulua Haatajien kuoro, kuoroa johtaa Lauri Ahola
  • 16:00 – Kotimatka

Sukukokouksen päivän kokouspaketti maksaa 35 € aikuinen ja 20 € lapset alle 12v.

Paketti sisältää:

– tulokahvi, mehu, keksit
– lounas; vihreä salaatti, marinoidut kasvikset, talon tuore leipä, voi
– karjalanpaisti, perunat, kasvispihvit/pyörykät
– juomat vesi, mehu, ja kotikalja
– jälkiruoka; täytekakku
– iltapäiväkahvi n. 15:30

Ruoka on laktoositon ja gluteeniton.

Kokousjärjestelyjen vuoksi ilmoittautumiset ja maksut tulee tehdä 10.7.2022 mennessä Haatajien sukuseuran tilille tili nro FI15 5760 3420 0086 02. Maksun tiedoissa tulee ilmetä nimi (nimet), jotka ovat tapaamisessa mukana.

Myytävänä on sukulogolla varustettuja tuotteita, mm. paitoja, pipoja ja sukukirjoja Aino Luukkosen toimittama Veljeksistä versoo ja Pentti Aholan Muisteluksia elämäni varrelta.

Tervetuloa sukutapaamiseen!

Pentti Haataja, pj

Haatajien sukuneuvosto 2019-2022

Haatajien Sukuseura ry:n sukukokous pidettiin 27.7.2019 Pyhännän Tavastkengän kylätalolla. Mukana kokouksessa oli mukana 41 Haatajaa ja perheenjäsentä.

Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat ja valittiin uusi sukuneuvosto ja sukuneuvoston varajäsenet.

Sukuneuvosto 2019-2022

Jäsenet:

Pentti Haataja Kajaani esimies
Olavi Haataja Kajaani varaesimies
Kaisu Haataja Vuolijoki sihteeri
Aino Luukkonen Oulu
Juhani Tenhunen Espoo
Paula Halonen Oulu
Simo Haataja Tavastkenkä

Varajäsenet:

Matti Haataja Kajaani
Paavo Makkonen Otanmäki
Anu Pesonen Joensuu
Sakari Haataja Tyrnävä
Eila Karppinen Vuolijoki
Sanna Leiviskä Tavastkenkä

Toiminnan tarkastajat:

Tarja ja Ari Haataja Kuusiranta Kajaani
varalla Auli ja Jouni Haataja, Vuottolahti Kajaani

Haatajien sukuseuran sukukokous ja sukutapaaminen 27.7.2019

Haatajien Sukuseuran Sukukokous ja sukutapaaminen on lauantaina 27.7.2019 Tavastkengän Kylätalolla, Ojapellontie 2, Pyhäntä.

Ohjelma

klo 11.00 Ilmoittautuminen ja tulokahvit
klo 11.45 Sukuseuran puheenjohtaja Pentti Haatajan tervetulosanat
klo 11.50 Veljeksistä versoo- Tavastkengän Haatajia -sukukirjan esittely, Aino Luukkonen
klo 12.00 Esittäytymiskierros
Sukukokous
klo 13.00 Lounas, lohikeitto / kasviskeitto
klo 14.00 Päiväjuhla

Kuoro, johtaa Aaron Ahola
Juhlaesitelmä, FM Jukka Laurila: Pyhännän Ihme
Yhteislaulua
Vapaata seurustelua

klo 15.10 Lähtökahvit
klo 16.00 Aitiomäkeen tutustuminen, isäntäväki Juha ja Anja Haataja

Myytävät tuotteet, erikoistarjouksessa

Sukukirja 20 €/kpl
Sukukirja + muistitikku 20 €/paketti
Paita + lippis 10 €/paketti
Lippis + pinssi 5 €/paketti

Ilmoittautuminen sukuseuran tapaamiseen

Maksu on 25 € aikuinen ja 10 € lapsi.
Maksu sisältää kahdet kahvit ja lounaan.
Maksun voi tehdä joko käteisellä tai pankkikortilla.

Veljeksistä Versoo – Tavastkengän Haatajia -sukukirjan julkistamistilaisuus 19.11.2017

Veljeksistä Versoo – Tavastkengän Haatajia -sukukirja julkistetaan Tavastkengän kylätalolla (Tavastkengäntie 33) sunnuntaina 19.11. 2017 klo 14.00-17.00.

Ohjelma

Yhteislaulu – Arvon mekin ansaitsemme
Tervehdyssanat – Haatajien sukuseuran puh.joht. Pentti Haataja
Sukutietojen keruusta – Jouko Haataja
Sukukirjan esittely – Aino Luukkonen (Aapo Mikonpojan sukuhaara)

Runo – Elsi Kinnunen (Mikko Mikonpojan sukuhaara)

Nuorten lauluryhmä
Aaron, Andreas, Artturi, Niklas, Paulus, Raakel, Rebekka, Ruut, Sonja ja Tuuli Ahola, Loviisa Luttinen (Aapo Mikonpojan sukuhaara)

Tavastkengän kylä – Matti Leiviskä, kylän historiasta ja nykypäivästä
Tavastkengän Haatajat – ”Päivitetty versio”; 6. ja 7. sukupolvi esittäytyy

Viulumusiikkia – Sanna Kallioranta, säest. Aaron Ahola (Aapo Mikonpojan sukuhaara)

Lauluesitys – Onni Haataja (Aapo Mikonpojan sukuhaara) ja Paavo Makkonen (Mikko Mikonpojan sukuhaara)

Finlandia – Pianoimprovisaatio, Aaron Ahola

Yhteislaulu – Finlandia

Ruokailu ja juhlakahvit/kirjanmyyntiä

Vapaa sana

Huomionosoitukset Tavastkengän Haatajien IV polven edustajille kirjan esittelyn yhteydessä.

Tilaisuuden juontaa Sakari Haataja (Heikki Mikonpojan sukuhaara).

Kirjan voi hankkia paikan päältä 50 € hintaan ja muutoin Vuorimiehentie 2, 88200 Otanmäki (SEO asema).

Tilaukset puhelin 0400 166613, mieluimmin tekstiviestinä.

Tilaukset sähköpostilla: jouko.haataja@gmail.com

Tilauksessa olevat tiedot:

Tilaajan nimi
Toimitusosoite
Puhelinnumero

Kirjan hinta on 50 € / kappale. Toimituskulut 9 € (matkahuolto) tai 15 € (kirjeenä).

Toimitusaika on muutama päivä riippuen postin kulusta.

Tervetuloa!
Haatajien sukuseura